• Kim Gravenhorst

Aspargesterrin med røget laks

2 pers

Aspargesterrin med røget laks

Ingredienser

30 grønne asparges

250 g røget laks i skiver 2 dl cremefraiche 2 blad husblas 2 spsk hakket dild 2 tsk revet citronskal salt og peber

2 dl cremefraiche 2 spsk citronsaft 2 spsk hakket dild salt og peber

Pynt: Dild og rødløg

Beskrivelse

  1. Beklæd en 1L form med film og derefter med den røget laks.

  2. Skær det nederste stykke af aspargesene og kog dem i vand med salt i 3 – 4 minutter. Hæld vandet fra og hold dem lune.

  3. Udblød husblassen i koldt vand og varm halvdelen af cremefraichen op i en gryde.

  4. Tilsæt den afdryppede husblas, rør det sammen og bland det med resten af cremefraichen, citronskal, salt og peber.

  5. Læg lagvis asparges og cremefraichen i formen og luk med røget laks. Sæt formen i køleskabet natten over – gerne under let pres.


  1. Rør dressingen sammen og skær terrinen i skiver.

  2. Server med lidt rødløg og dild.

Måske gik du glip af...