
Kim Gravenhorst
Aspargesterrin med røget laks
2 pers

Ingredienser
30 grønne asparges
250 g røget laks i skiver 2 dl cremefraiche 2 blad husblas 2 spsk hakket dild 2 tsk revet citronskal salt og peber
2 dl cremefraiche 2 spsk citronsaft 2 spsk hakket dild salt og peber
Pynt: Dild og rødløg
Beskrivelse
Beklæd en 1L form med film og derefter med den røget laks.
Skær det nederste stykke af aspargesene og kog dem i vand med salt i 3 – 4 minutter. Hæld vandet fra og hold dem lune.
Udblød husblassen i koldt vand og varm halvdelen af cremefraichen op i en gryde.
Tilsæt den afdryppede husblas, rør det sammen og bland det med resten af cremefraichen, citronskal, salt og peber.
Læg lagvis asparges og cremefraichen i formen og luk med røget laks. Sæt formen i køleskabet natten over – gerne under let pres.
Rør dressingen sammen og skær terrinen i skiver.
Server med lidt rødløg og dild.