- Kim Gravenhorst
Bagte æbler med kanel
Forfatter: Kim Gravenhorst | Personer: 4
Ingredienser

4 æbler
4 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
30 g smør
Fyld
150 g marcipan
2 spsk. sukker
75 g smør
½ tsk. stødt kanel
4 spsk. skårede og ristede mandler
½ l vaniljeis
3 cl portvin
Mynte
Beskrivelse
Rør sukker, marcipan, kanel og blødt smør sammen til en ensartet masse.
Skræl æblerne, og stik kernehuset ud. Bland kanel og sukker og rul æblerne her i.
Sæt æblerne i et smurt ovnfast fad og fyld dem med marcipanfyldet og pensl dem med smeltet smør.
Bag dem i ovnen på 180 grader i ca. en halv time.
Mandlerne ristes på en tør pande til de er gyldne.
Sæt isen i køleskabet en halv time før den skal bruges.
Anret æblerne sammen med isen og stænk portvin på.
Til sidst drysses mandlerne på.