• Kim Gravenhorst

Klassiske brunkager med hakkede mandler

Opdateret: 3. feb. 2020

Forfatter: Kim Gravenhorst | Antal 30 - 40 stk.

Hasselnøddekage

Ingredienser

  • 250 g margarine

  • 125 g sukker

  • 250 g mørk sirup

  • 75 g smuttede og grofthakkede mandler

  • 75 g hakket tørret frugt eller bær

  • 1/2 tsk. stødt nellike

  • 1/2 tsk. revet muskatnød

  • 2 tsk. stødt kanel

  • 2 tsk. stødt kardemomme

  • 1 tsk. potaske opløst i lidt varmt vand.

  • 500 g mel

  • Revet skal af 1 usprøjtet appelsin


Sådan gør du

Hæld sirup i en gryde og tilsæt margarine og sukker. Varm det op til kogepunktet og træk gryden til side.

Tilsæt krydderier, mandler, tørret frugt, appelsinskal og potaske. Lad massen køle af til den er lun og rør melet i.


Lad dejen køle ned så den er til at arbejde og fordel den på nogle tre stykker bagepapir.

Rul dem til ca. 4 cm tykkelse og stil dem i fryseren.


Lad dem stå til dagen efter og brug dem direkte fra fryseren.


Skær rullerne i 1 mm tynde skiver og bag dem ved 170 grader i ca. 5-6 minutter.

Læg kagerne i en dåse når de er kolde.


God fornøjelse :)

Måske gik du glip af...