• Kim Gravenhorst

Dampede blåmuslinger med havtorn

Opdateret: feb. 14

Forfatter: Kim Gravenhorst | Antal pers: 2 personer

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger

  • 1 gulerod

  • ½ porre

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 dl havtornsaft

  • 75 g havtorn

  • 1 – 2 dl fløde

  • 1 bundt skåret purløg


Sådan gør du

  1. Skyl og skrub muslingerne godt.

  2. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Sidder der lidt "skæg" på muslingerne så hiv det af.

  3. Skær gulerod og porre i fine strimler og hak hvidløget fint.

  4. Varm olien op i en gryde, og svits urter og hvidløg et øjeblik uden, at de tager farve. Tilsæt havtornsaft og lad det komme i kog.

  5. Tilsæt muslingerne og læg låg på gryden. Når det begynder at dampe kraftigt ud under låget, så tag gryden fra varmen og lad den stå i et et minut, med låget på.

  6. Tag muslingerne op af gryden og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

  7. Lad væsken blive i gryden.

  8. Hæld fløde og havtorn ned i væsken og kog den et par minutter.

  9. Smag den til med salt og peber og tilsæt purløg.

  10. Hæld suppen over muslingerne og server.

Måske gik du glip af...

RESERVÈR BORD ONLINE

Vi ser frem til at byde jer velkommen

RESTAURANT BEGHUSET

Strandgade 14

2791 Dragør

Danmark

EMAIL: restaurant@beghuset.dk
TELEFON: +45 32 53 01 36

Restaurant Beghuset

CVR: 14087508

ÅBNINGSTIDER

Á La Carte: Onsdag - Lørdag

Østers- og Snackbaren åbner fra Kl. 17:00

Køkkenet åbner fra kl. 18:00


ÅBENT FOR SELSKABER HELE UGEN

Sociale Medier

OVERBLIK

Kontrolrapport

Copyright © 1990-2020 Restaurant Beghuset ∙ Cookie og Privatlivspolitik