• Kim Gravenhorst

Juleboller med marcipan

Opdateret: 14. feb. 2020

Forfatter: Kim Gravenhorst | Antal ca. 20

juleboller med marcipan

FYLD:

  • 1 dl mælk

  • 50 g gær

  • 2 spsk. sukker

  • 2 æg

  • 500 g mel

  • 250 g margarine

FYLD:

  • 50 g smør

  • 100 g sukker

  • 50 g marcipan

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 2 spsk. hakket tørret abrikos

  • 2 spsk. hakket valnødder

  • 2 spsk. korender

  • Æg til pensling

SÅDAN GØR DU

​Rør gæren ud den lune mælk. Rør sukker, æg og margarine i. Tilsæt mel og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket i en halv time – helst et lunt sted.

Skær marcipanen i mindre bidder og læg dem i en skål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og smør og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt fyldet og rør det sammen.

Form dejen til boller og sæt dem på et stykke bagepapir. Lav et hul i hver bolle og sæt en stor teske af fyldet i hullet. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 12 minutter på 180 grader.

Måske gik du glip af...